sunnuntai 27. tammikuuta 2013

tammikuun tyttö


Mistä on pienet tytöt tehty?
Sokerista, kukkasista,
inkivääristä, kanelista.

Mistä on pienet tytöt tehty?
Luovuudesta ja kauneudesta,
oikeudenmukaisuudesta ja
päättäväisyydestä.

Mistä on pienet tytöt tehty?
Ilosta, naurusta,
hymystä ja hellyydestä.

Mistä on pienet tytöt tehty?
Älykkyydestä ja viisaudesta,
taiteellisesta lahjakkuudesta
sekä suuresta
sydämestä.

Niistä on pienet tytöt tehty!
Minun tyttäreni,
joka täyttää tänään 15 vuotta.Mervi

lauantai 26. tammikuuta 2013

Terve sielu terveessä ruumiissa

Terveys ja hyvinvointi ovat nyt erittäin IN! Tämän huomaa siitä, että netti on pullollaan erilaisia laihdutus- ja hyvinvointiblogeja. Myöskään median osuutta ei tähän positiiviseen muoti-ilmiöön voida varmasti täysin kiistää. Mielestäni tämä on hyvä asia, jos se saa ihmiset voimaan paremmin. Myönnän, että itse en ole näiden laihdutusblogien ahkera lukija. Ehkä pitäisi.. mutta minulle tulee hyvin usein sellainen terveysähky, koska näitä asioita tulee tällä hetkellä joka tuutista. En missään nimessä tuomitse ketään, vaan kannustan jokaista jatkamaan! On hienoa, että ihmiset pitävät huolta terveydestään, kirjoittavat tavoitteistaan ja saavat muitakin innostumaan samoista asioista.

Olen itsekin ollut joskus innostuneempi kirjoittamaan aiheesta. Muistan pohtineeni aiherajausta, kun aloin kirjoittaa tätä blogiani. Mietin rajaavani aiheen tuohon terveyden ja hyvinvoinnin ympärille, koska se on niin olennainen osa elämääni. Sitten minulle tuli se terveysähky! Ajattelin, että en mitenkään jaksa kirjoittaa viikosta toiseen pelkästään samoista asioista - kunnon kehittymisestä, treenistä ja ruokavaliosta. Pohdiskelin paljon, että miksi nämä minulle hyvää oloa tuottavat asiat aiheuttavat tällaisen reaktion? Nyt olen oivaltanut asian. Olen tilanteessa, jossa omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta on tullut arkipäiväinen asia elämässäni. Vaikka treenaan tällä hetkellä tavoitteellisesti, niin tämä (jonkun mielestä varmasti hullultakin tuntuva treenaaminen) rakentuu luontevasti muun elämän ympärille. Siitä on tullut elämäntapa, joka ei tätä arkea juuri hetkauta. Elämässäni on niin paljon myös muita kiinnostuksen kohteita, asioista, ihmisiä, joista nautin ja haluan kirjoittaa. Lupaan tehdä myös treenipostauksia, mutta pääsääntöisesti haluan kirjoittaa ihan muista asioista.

Minulle terveys- ja hyvinvointi merkitsee sellaista kokonaisvaltaista hyvääoloa. Myös sitä, että ihminen on tyytyväinen itseensä sellaisena kuin on. Joskus olen hieman huolissani tästä fitness-ilmiöstä erityisesti nuorten naisten keskuudessa. Joitakin kanssatreenaajia sivusta seuranneena minulle on joskus tullut sellainen ajatus, että nauttiiko ihminen ihan oikeasti tuosta touhusta.. Tietynlainen kurinalaisuus voi mennä joskus jopa syömishäiriön puolelle, jos pääkoppa ei ole kunnossa. Sen vuoksi tämä henkinen prosessointi olisi minusta äärimmäisen tärkeää. On sääli, että tavallinen laihduttaja kokee ihan älytöntä morkkista siitä, että suuhun on menee pala suklaata. Olen sitä mieltä, että joskus pääkoppa sen vaan tarvitsee ;) Sitten on hyvä jatkaa taas. Toki jos elämä on aivan kaaoksessa muutenkin kuin ylipainon suhteen, niin silloin tilanne on toinen. Silloin tietynlainen kurinalaisuus on hyväksi eikä lipsumisia kannata itselleen sallia! Kyse on kuitenkin pysyvän elämäntavan opettelusta, hyvästä olosta. Ei mistään muutaman kuukauden "pussikuurista".

Jos haluaa kiinteän ja lihaksikkaan vartalon, sen eteen on tehtävä paljon työtä. Se tarkoittaa sitä, että asioita on tehtävä myös silloin, kun ei oikein huvittaisi. On tosiasia, että silloin ei saa olla niitä tekosyitä. On myös virheellistä ajatella, että unelmien bikinivartalon saisi muutamassa kuukaudessa. Lähtötilanteesta riippuen se vaatii usein vuosienkin työtä! Tärkeintä on omaksua terveelliset elämäntavat osaksi jokapäiväistä elämää, niitä pieniä herkuttelu hetkiäkään unohtamatta! Olen joskus itsekin pohtinut, että onko kaikki tämän vaivan arvioista. Ainakin tähän saakka se on ollut! Oma kehitys ja hyväolo ovat asioita jotka palkitsevat ja saavat jatkamaan. Hyvillä mielin mennään siis eteenpäin! Välillä myös herkutellaan :) Toivon armollisuutta kaikille oman kropan kanssa kamppaileville. Rakastetaan itseämme sellaisina kuin ollaan ja nautitaan elämästä!

Tavallisen elämän tähtihetkiä <3

Reipasta viikonloppua kaikille!
Mervi

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Sisäisen rauhan äärellä

Kävin sunnuntaina koiran kanssa aamulenkillä jo kukonlaulun aikaan. Pakkanen nipisti mukavasti nenänpäätä ja askel tuntui kepeältä. Välillä kirmattiin Oton kanssa kilpaa. Lopulta päädyttiin painimaan leikkisästi lumihankeen. Leppoisat aamulenkit ovat kyllä viikonloppujen parhautta. Suomen talvi on nyt kauneimmillaan. Sielu ja silmät lepäävät.

Kävellessäni tuolla lumisessa aamussa havahduin ihan erityiseen hyvänolontunteeseen. Se tunne sai hymyn huulille. Jäinkin pohtimaan asiaa ja mieleeni tuli keskustelu, jonka kävimme tässä taannoin työtoverini kanssa. Puhuimme siitä miten iän karttuessa olotilan on vallannut sellainen arkinen hyvän olon tunne - sisäinen rauha. Tyytyväisyys ja kiitollisuus siitä mitä elämässä on. Se tunne on tuonut mukanaan ihan erityistä levollisuutta, jota ei nuorempana ollut. Tuntuu hyvältä!

On olemassa monenlaisia määritelmiä siitä missä iässä ihminen on tyytyväisimmillään elämäänsä. Jokaiseen ikävaiheeseen liittyy myös tietynlaisia kehityshaasteita, jotka jossain määrin varmasti myötävaikuttavat tähän kokemaamme tyytyväisyyden/tyytymättömyyden tunteeseen.  Parasta lienee kuitenkin se, että ihminen kokee elävänsä elämänsä parasta aikaa, oli minkä ikäinen tahansa.

Muutaman vuoden takainen elämäntilanteeni tuntuu näin jälkikäteen ajateltuna melko kaoottiselta. Oli pienet lapset, työ ja opiskelut sekä perheen arki hoidettavana. Puolison mahdottomat työvuorot tekivät arjesta toisinaan hyvin haastellista. Myös kuopuksen jatkuva sairastelu aiheutti huolta. Minulla on aavistus, että silloin en kokenut eläväni elämäni parasta aikaa. Sisulla mentiin kuitenkin eteenpäin. Aika on kullannut muistot. Tänä päivänä tunnen omaavani sellaista elämänviisautta, jota ei olisi muulla tavoin ollut koskaan mahdollista oppia.

Muistelen kirjoittaneeni joskus aikaisemmin uskomuksestani, että elämällä on tarkoitus opettaa meitä. Kenellekään ei varmasti anneta enempää taakkaa, kuin kukin jaksaa kantaa. Joskus oma taakka voi tuntua toisen rinnalla epäreilulta. On kuitenkin lohdullista ajatella, että joku muu ei ehkä tätä jaksaisi kantaa. Sen vuoksi se on annettu minulle. Ärsyttävän lohdullista, mutta mielestäni totta.

Eletyllä elämällä on varmasti jossain määrin osuutta sisäisen rauhan syntymiseen. Olen nyt kolmekymppisenä elämäntilanteessa, jossa useammat ovat vasta nelikymppisenä. Lapset ovat ehtineet jo murrosikään ja elämä tuntuu hyvinkin seesteiseltä. Mitäs nyt? On ihanaa, kun on enemmän aikaa parisuhteelle ja yhteisille harrastuksille. Tuntuu hyvältä! Toisaalta.. elämänkulku on loppujenlopuksi niin nopeaa, että soisi sisäisen rauhan tunteen olevan juuri siinä hetkessä missä kukin elämässään on. Että ymmärtäisi -elämän paras aika on tässä ja nyt.


Mukavaa pakkaspäivää kaikille!


Mervi

perjantai 18. tammikuuta 2013

Korttitalkoot

Tammikuun pakkaset vielä paukkuu, mutta kevättä kohti jo kovaa vauhtia mennään. Tuntuu hyvältä huomata miten pimeys alkaa vähitellen väistyä ja päivät pitenevät. Lisääntyvä valo antaa myös mukavasti uutta energiaa tähän arkiseen aherrukseen. Tätä ylimääräistä energiaa olenkin nyt purkanut erilaisiin askartelu- ja ompelupuuhiin. Tämän viikon teemana on ollut korttitalkoot. Tein nimittäin kutsut esikoisemme rippijuhlaan, joita vietämme maaliskuussa.


Näistä tuli oikeasti tosi kivat! Löysin korttiin Anna-Mari Kaskisen kauniin runon, jota hivenen mukailin. Kutsukortin runo menee näin:

Tänään matkaan lähdet.
Mitä toivoisin?
Olkoon suojanasi
siipi enkelin.
Taivaan isän siunaus
tiesi valaiskoon.
Johtakoon hän sinut
tuuleen, aurinkoon.


Kortit valmiina postitettavaksi!Mervi
torstai 10. tammikuuta 2013

Tammikuun poika


 Mistä on pienet pojat tehty?
Etanoista, sammakoista,
koiranhännän tupsukoista.

Mistä on pienet pojat tehty?
Elämänilosta ja kokeilunhalusta,
sisukkuudesta ja pippurisesta
temperamentista.

Mistä on pienet pojat tehty?
Ilosta, naurusta,
vauhdista ja vilkkaudesta.

Mistä on pienet pojat tehty?
Älykkyydestä ja nokkeluudesta
sekä suunnattomasta herkkyydestä.

Niistä on pienet pojat tehty!
Minun poikani,
joka täyttää tänään 13 vuotta.

Mervi

tiistai 8. tammikuuta 2013

Kerro se kuvin


 Joulu on jo takanapäin, mutta onneksi vielä voi vähän fiilistellä. Innostuin joulunaikaan valokuvauksesta ja päätin tehdä joulukalenterin. Koska rakastan myös runoja, niin halusin liittää kullekin päivälle ajatuksiin sopivan runon tai mietteen.


 

Tästä tuli oikeasti tosi kiva. Muutama kuvamuisto on myös joukossa. Katsoessani kuvia näin jälkikäteen, niin saatan hyvin muistaa mitä päivät ovat pitäneet sisällään. Perheeni oli myös havainnut innostukseni, erityisesti runofiilistelyni ja sain lahjaksi Tommy Tabermannin runokokoelmat. Olin aattona aika onnellinen. :)Tästä jäikin nyt ilmoille ajatus - ottaa kuva vuoden jokaisesta päivästä. Tavallisesta arjesta! Eikä mitään kännykällä otettuja kuvia, vaan ihan oikeita ja ajatuksen kanssa. Syntyisi varmasti kiva kokoelma. Tällä hetkellä aikani ei kyllä millään moiseen riitä, mutta ehkä joku toinen kerta ;) Pääasia, että tärkeimmät hetket saisi kuitenkin ikuistettua. 

Mervi