torstai 22. toukokuuta 2014

11 asiaa minusta

Tartuin Siveltimellä -blogin Sannan heittämään haasteeseen, jossa ideana on kertoa 11 faktaa itsestään, vastata minulle esittämiin 11 kysymykseen ja sitten lopuksi haastaa mukaan uusia blogaajia ja keksiä heille 11 omaa kysymystä. Sanna on matkablogaaja ja kysymykset liittyvät tähän aihepiiriin. En ole aivan yhtä ahkera reissaaja, mutta yritän tehdä parhaani.. :) Sannan blogissa on paljon mielenkiintoista luettavaa, suosittelen tutustumaan!
 
Faktoja minusta:

1. Olen yleensä aamuvirkku. Herään (myös lomilla ja viikonloppuisin) usein ennen kello seitsemää. Parhaimmat blogikirjoitukset syntyvät yleensä aamun varhaisina tunteina.

2. Tykkään leipoa..erityisesti kakkuja.Tämä nykyinen ruokatrendi (raakaravinto, luomu ym. muu..) tuottaa minulle hieman hankaluuksia, koska mielestäni parhaimmat leivonnaiset syntyvät voilla ja sokerilla. Olen kuitenkin yrittänyt opetella ja jossain määrin tässä onnistunutkin. Tykkään myös kokata ja kaikenlainen keittiössä hääräily on intohimoni. Keittiö on kotini sydän!3. Nuorena haaveilin muotisuunnittelijan urasta. Erilaiset elämäntilanteet johdattivat kuitenkin toisenlaiselle urapolulle. Työ on minulle tärkeää ja saatan kuulostaa hieman urakeskeiseltä. Mutta en oikeastaan ole :).. Teen tällä hetkellä työtä, josta nautin paljon.. vaikka en olekaan muotisuunnittelija ;). Pyrin kuitenkin toteuttamaan luovaa puolta itsessäni muulla tavalla. Heidi Klumin luotsaama Project Runway on suosikkiohjelmani!

4. Olen juossut useita puolimaratoneja sekä yhden täysmaratonin. Treenaan ahkerasti, mutta ensisijaisesti hyvän olon vuoksi. Olen myös innokas kokeilemaan erilaisia lajeja. Mielestäni kaikenlainen liikunta on hyväksi! Parasta liikunnassa on hyvä olo! On myös mahtavaa ylittää itsensä ja yltää huippusuorituksiin.5. Minulta löytyy Puhtaat valkeat lakanat dvd-boxi! Juu, koko kausi. Rakastan tätä sarjaa ja sen tunnelmaa. Sarjan viimeinen osa Onnela - on minulla kirjana. Maire Raikkaan lausahdus "kun pidät sydämesi puhtaana ja raikkaana, ei sinulla ole mitään hätää täällä maailmassa", on yksi lempilauseistani.
 
6. Rakastan vintagetyyliä; muotia, koruja, sisustusta.. ihan kaikkea. Rakkain esine/koru minulle on  mummoltani saatu rintaneula, jota käytän vain erityistilanteissa (tyttäreni rippijuhlissa viimeksi).
 
My style icons..
7. Olen pyrkinyt tietoisesti vähentämään kulutusta. Pyrin noudattamaan älä osta uutta -periaatetta. Tämä tarkoittaa sitä, en osta uutta jos voin saada saman kierrätettynä. Kierrätämme ja lainaamme vaatteita paljon myös ystävien kesken. Uusia hankintoja teen ainoastaan silloin, jos jotakin todella tarvitsen. Samaa ideologiaa olen pyrkinyt opettamaan lapsilleni.. osittain onnistuen, osittain en..
 
8. Luonto ja luonnossa liikkuminen on minulle tärkeää. Rapuluonteeni saa minut usein hakeutumaan veden äärelle. Vesi on minulle tärkeä ja rauhoittava elementti.
 
Itämeren aalloilla
Napparat Tharan rapuranta


Yyterin rannoilla
 
9. Kirjoitan ja keräilen runoja. Harrastan myös valokuvausta. Tätä teen lähinnä omaksi ilokseni.. Minulla ei ole erityistä lempirunoilijaa. Tykästyn usein tekstiin, joka puhuttelee minua. Kirjahyllystäni löytyy useita runokokoelmia. On ollut mukavaa huomata, että luovuus on periytynyt jälkipolville! :)

10. Koti on minulle tärkeä. Se on paikka, jossa on hyvä olla ja jonne on aina hyvä palata. Kotini on linnani! Vaikka viihdyn hyvin kotona, niin rakastan myös matkustamista ja uusiin paikkoihin tutustumista. Mieluisin matkakohteeni on sellainen, jossa saan nauttia vesistöstä ja luonnosta. Myös historialliset kaupunkikohteet kiinnostavat minua paljon. En viihdy erityisemmin suurkaupungin vilinässä. Suuret kauppakeskukset yritän kiertää lomani aikana (ja muutenkin) kaukaa..
 
Chicken island

11. Olen kevät, kesä ja syksyihminen. Talven ajan voisin mieluusti viettää jossain lämpöisessä, mutta tämä on toistaiseksi jäänyt vain haaveeksi. Toisaalta..on talvessakin omat hyvät puolensa!
 
Kallaveellä..


Sitten kysymykset:

1. Kärsitkö lentopelosta?
En kärsi, en ollenkaan.

2. Kerro jokin hauska kommellus, joka sinulle on matkalla sattunut.
Näitähän riittää.. Hauskin kommellus on jäänyt mieleen Thaimaan lomalta, jossa kokeilin ensimmäisen kerran snorklaamista. Enpä olisi uskonut, että hengittämien "putken" kautta voi olla niin haasteellista ;) Harjoitus tekee kuitenkin mestarin! Monenlaisia kommelluksia on käynyt, mutta aina niistä on selvitty ja jälkeenpäin asioille jopa naurettu. Lasten kanssa reissatessa sattuu ja tapahtuu.. mutta hyvillä mielin mennään eteenpäin! :)
 
3. Jos rahasta ei tarvitsisi välittää, mikä olisi unelmien matka.
Matkustaisin ehdottomasti Uuteen Seelantiin! Tämä on tosiaan haaveeni! ..ehkäpä se on joskus toteutettavissa?! :)

4. Mikä on lempijuomasi?
Kahvi ja vesi, siinäpä ne. Kuulostan varmasti tosi tylsältä.. ;)

5. Mitä kotimaan kohdetta suosittelet?
Suosittelen Suomen Lappia! Kaunis ja karu pohjoinen on erityisesti ruska-aikaan vailla vertaistaan. Itse nautin paljon pohjoisen mökkilomista. Näillä tuleekin käytyä muutaman kerran vuodessa erityisesti koululaisten loma-aikaan.
 
Vuokatin rannoilla

 
Saariselän lakeuksilla
 6. Kun olet matkalla, mitä kaipaat kotoa eniten?
Perhettä ja lapsia! ..jos eivät ole mukana.
 
Kanarian rannoilla
 7. Miten reagoisit, jos sinut vietäisiin tunnin varotusajalla yllätysmatkalla, jonka kohde selviäisi vasta lentokentällä?
Varmasti vastustelisin.. pohtisin, että kuka hoitaa työt, lapset ym.. muut tärkeät asiat. Mutta luulen, että jos saisin varmuuden, että kotiasiat ovat järjestyksessä, niin lähtisin aivan varmasti matkaan!

8. Jos sinusta tehtäisiin elokuva, kenet valitsisit näyttelemään pääosaa eli sinua?
Olen joskus kuullut muistuttavani paljon Jennifer Connellyä, joten tästä syystä valitsen hänet. ..Olen oman elämäni tähti! ;)

9. Rakkain matkamuistosi?
Ehdottomasti muistot ja valokuvat! En yleensä hanki matkamuistoja. Tyttärelläni on tapana ostaa usein jokin esine, joka muistuttaa matkakohteesta.
 
10. Onko olemassa jokin matkakohde, joka on vienyt sydämesi ja jonne haluat palata aina uudelleen?
Ehdottomasti Thaimaan Krabi! Thaimaa on vienyt sydämeni ja tänne haluan ehdottomasti palata uudestaan! Matkakassa on karttumassa parasta aikaa! ;)
 

 11. Mikä on ollut koskettavinta, mitä olet matkalla nähnyt/kokenut?
Ihmiset ja heidän tarinansa, ehdottomasti! Lapset ja vanhukset ovat lähellä sydäntäni. Heidän elämänsä koskettaa aina.
 
Krabin lapset
 
Sitten haasteeseen..
Haastan mukaan HURJA-HANNAN VÄKERRYKSIÄ -blogin Hannan, joka on kädentaitaja! Suosittelen tutustumaan myös hänen blogiinsa!
Tässä Hannalle kysymykset:
1. Kuinka monet lapaset olet neulonut?
2. Millaisia haasteita olet käsitöiden parissa kohdannut?
3. Mikä saa sinut innostumaan?
4. Mieluisin materiaali?
5. Onko sinulla suunnitelmia seuraavan Marathonin suhteen?
6. Seuraatko blogeja?
7. Mieluisin urheilulajisi?
8. Onko edes olemassa mitään (kädentaitoa vaativaa), mikä ei sinulta onnistuisi?
9. Askarteletko
10. Tykkäätkö leipoa?
11. Tykkätkö matkustella? Millainen on unelmalomakohteesi?
 
Tämä oli kiva tehdä!  Hanna lisäksi haastan kaikki kiinnostuneet (samoilla kysymyksillä) mukaan..  Mukavaa viikonloppua kaikille! Nautitaan ihanan aurinkoisesta kesästä!
 
 
 
Mervi
 

3 kommenttia :

Sanna I Siveltimellä kirjoitti...

Moikka Mervi! Huippua että tartuit haasteeseen mukaan! Kiva lukea tälläisiä henkilökohtaisempia juttuja :) Sun leipomukset on kyllä niin upeita!

ps. Täällä toinen muotisuunnittelusta haaveillut, jos muistat ;)

MERVI kirjoitti...

Moikka moi Sanna! Ja kiitos. Nämä kommentit tuntuvat aina niin hyvältä. :) Varmasti jatkossa kirjoittelen lisää henkilökohtaisempia juttuja :)
Kyllä tosiaan muistan ne haaveet! ..ihana, kun on unelmia! :)

Sanna I Siveltimellä kirjoitti...

Juuri näin, unelmia pitää olla! :)