torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannustaikoja

- ja lemmenloitsuja!

Juhannustaiat ovat vanhoja juhannuksen juhlintaan liittyviä kansanperinteitä. Taikoja tehtiin lähinnä naimaonnea ja tulevaisuutta varten. Oli kaivoihin kurkistamista ja kuvajaista, kukkien poimimista ja niityllä alasti kirmaamista. Juhannustaikoja on lukemattomia - ja osa varmasti on ihan käyttökelpoisia tänäkin päivänä. Mikään ei myöskään estä soveltamasta taikoja omaan elämäänsä sopiviksi, joten kannattaa rohkeasti kokeilla.. :) Juhannusyössä on taikaa! ;)

7 kukkaa tyynyn alle
Muistan kuulleeni tämän juhannustaian jo lapsena.. se lieneekin aika vanha. Siinä kehoitetaan keräämään erilaisia kukkia tai yrttejä tyynyn alle juhannusyöksi. Kukkien tulisi olla erilaisia ja ne pitäisi poimia seitsemältä eri niityltä. Kukkien keräämisen lisäksi tulisi ylittää seitsemän aitaa ennen nukkumaan menoa. Mikäli kaikki menee hyvin, niin tuleva aviopuoliso tulee tervehtimään unessa.

Parisuhteessa eläville tämän voisi soveltaa siten, että mikäli uni on miellyttävä, niin sen voisi yrittää aina muistaa myöhemminkin.. ;)

Muita vanhoja taikoja:

- Katsottaessa kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti, näkee tulevan puolison.

Parisuhteessa eläville tämä voisi taas tarkoittaa sen nykyisen puolison tai kumppanin kuvajaisen ilmestymistä. Oman kumppanin kuvajaisen ilmestyminen tietää useita onnellisia yhteisiä vuosia.

- Perinteen mukaan saniainen kukkii vain juhannusyönä. Mikäli näet kukkivan saniaisen, niin poimi se kiireesti. Uskomusten mukaan se toi taikavoimia poimijalleen.

Nykypäivään sovellettuna taika toisi voimia selviytyä perhe-elämän haasteista.

- Kun juhannusyönä asettaa peilit vastakkain ja toiseen peiliin katsoo, näkee toisesta peilistä tulevan sulhasensa/morsiamensa.

Mikäli näen peilistä nykyisen puolisosi, niin voit huokaista helpotuksesta. Teillä menee hyvin! :)

- Uskomuksen mukaan juhannuskokon savu kääntyy sen suuntaan, joka pääsee pian naimisiin.

Tämä uskomus voisi tarkoittaa myös sitä, että se kenen suuntaan savu kääntyy, saa kevättalvella perheenlisää. :) Juhannusyönä usein lempi leiskuu.. ;)Hyvää juhannusta kaikille <3
 
Mervi

Ei kommentteja :