maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kaukana pohjoisessa


- ja tunturiterveiset

Teimme kesäisen matkan Lappiin, kauniiseen pohjolaan. Matkamme alkoi Pohjois-Savosta, josta suuntasimme aluksi Pyhä-Luoston tuntureille. Tämän jälkeen matkasimme Saariselälle, jossa vietimme kaksi yötä retkeillen ja tuntureihin tutustuen. Saariselältä matkamme jatkui Utsjoelle. Täältä käsin kävimme myös Norjassa, kauniissa Torhopin kalastajakylässä, aivan jäämeren tuntumassa. Utsjoelta matkamme jatkui Norjan Kautokeinoon, Leville ja sieltä kotiin. Kilometrejä matkan aikana kertyi lähes 3000. Lapin luonto ja tunturimaisemat ovat upeat ja kokemisen arvoiset! Tänne mieli halajaa aina vaan uudestaan!
 
 
Yllä olevat kuvat ovat Pyhä-Luoston alueelta, jonne saavuimme ensimmäisenä matkapäivänä. Poroja vilisi joka paikassa, myös hotellin pihassa. Tutustuimme alueeseen retkeilemällä upeissa tunturimaisemissa. Matka pyhätunturilta jatkui saariselälle, jossa saattoi ihastella Lapin upeaa keskiyönaurinkoa. Valoisat kesäyöt ovat Lapissa vastapainoa kaamokselle, koska kesällä aurinko ei laske horisontin taakse lainkaan. Tämä aika kestää jopa kaksi kuukautta (yötön yö 22.5 - 20.7) ja antaa oman ainutlaatuisen tunnelmansa Lapin taikaan. Valoisat yöt mahdollistavat myös kalastuksen ja yövaellukset. Vietimme Saariselän ympäristössä kaksi vuorokautta tutustuen jälleen alueen ympäristöön ja luontoon.
 

Saariselältä matkamme jatkui Utsjoen upeisiin maisemiin. Majapaikkana oli kodikas huoneistohotelli aivan Mantojärven tuntumassa. Päivän aikana tutustuimme Tenojoen ympäristöön, Nuorgamiin sekä Norjassa sijaitsevaan ihastuttavaan pieneen kalastajakylään nimeltä Torhop. Tenojoki, jäämeri ja tunturimaisemat olivat todella upeaa katsottavaa ja kuvattavaa. 

Rakensimme jäämeren rantaan oman kivitoteemimme muistoksi vierailustamme. Utsjoelta matkamme jatkui Kautokeinoon ja siitä Leville, jossa vielä yövyimme ennen kotimatkaa. Matka oli upea kokemus! Maailma on kaunis!
 
 
 
MerviEi kommentteja :