perjantai 10. lokakuuta 2014

Älä jätä ihmistä yksin

Kuka muistaa vielä Eilan, joka karkasi vanhainkodista talvisena päivänä, jolloin pakkasta oli parikymmentä astetta. Hän käveli vähissä vaatteissa kotipaikkakuntansa vilkasliikenteisen keskustan läpi. Kukaan ei pysäyttänyt häntä. Kun hänet löydettiin, oli jo liian myöhäistä. Eila kuoli.
 
10.2.2014 julkaistu Älä jätä ihmistä yksin -kampanja perustuu tähän tositapaukseen.
 
Eilan tytär toivoo, ettei kenellään enää kävisi näin. Jo samalla viikolla hän kirjoitti mielipidekirjoituksen paikalliseen lehteen. Myöhemmin syntyi yhteys HelsinkiMissioon. Eilan tapaus kuvattiin uudelleen Helsingissä näyttelijän ja piilotettujen kameroiden avulla.
 
 
Tälläkin kertaa ihmiset kävelivät ohi.
 
Halusin nostaa tämän aiheen blogissani esille vanhusten viikon kunniaksi. Aihe on syksypimeiden myötä jälleen erittäin ajankohtainen. Toivoisin, ettei kukaan kävelisi ohi. 
 
Vanhusten viikon lisäksi vietämme tänään Maailman mielenterveyspäivää sekä Roosa nauha -päivää. Kaikissa näissä tärkeissä teemoissa välittäminen ja inhimillisyys ovat tänä vuonna vahvasti esillä. Haastan nyt kaikki välittämään erityisesti niistä, jotka ovat täällä heikommassa asemassa. Haastan kaikki halaukseen! Älä jätä ihmistä yksin!
 
Mervi

Ei kommentteja :