tiistai 17. helmikuuta 2015

Korkeuksissa

- Terveisiä Kolilta!
 
Teimme viikonlopun aikaan reissun Pohjois-Karjalaan, Kolin jylhiin maisemiin. Tämä Jean Sibeliustakin innoittanut Suomen tunnetuin kansallismaisema tarjoaa kokijalleen mielen ja sielun rauhaa. Ikiaikaiset metsät ja näkymät yli Pielisen ovat kokemisen arvoiset. Parasta mielestäni on se, että jokainen vuodenaika tarjoaa tälle kauniille maisemalle oman vivahteensa. Jokainen käynti Kolilla on aina ainutkertainen. Tässä muutamia kuvia näistä kauniista maisemista.


 Kolin kansallispuiston parasta antia ovat vaarojen huipuilta avautuvat maisemat. Kolin huiput ovat Suomen eteläisimmät tykkylunta keräävät lakialueet. Kuvassa näkyvä Ukko-Kolin huippu kohoaa 347 metriä merenpinnan ja 253 metriä Pielisen pinnan yläpuolelle. Huipulta avautuu näkymä Pieliselle.


Räsävaaran näköalatornista avautuu maisema Herajärvelle sekä Kolin kansallispuistoon. Maisema on uskomattoman kaunis!

 
 Retki Kolilla sujui vaelluksen merkeissä. Talvella lumikengät ovat tähän tarkoitukseen hyvä vaihtoehto. Minulle luonnossa liikkuminen on keino rentoutua, irtautua ajen pyörityksesta. Nautin suunnattomasti metsän hiljaisuudesta, mökin lämmöstä ja nuotion loimusta. Kolilla voi kokea vähän samanlaista taikaa kuin Lapin tuntureissa. Pakkasesta huolimatta olo tuntui lämpöiseltä.
 
 
 
Lisää tästä Kolista voit lukea tämän linkin takaa
 

 
Mervi

Ei kommentteja :