sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Terveisiä Hollannista!

Tein taannoin keväisen matkan Hollantiin, jossa kävin tapaamassa siellä opiskelevaa ystävääni ja läheistäni. Alankomaat ovat minulle entuudestaan aivan uusi tuttavuus, mutta yllätys oli todella positiivinen. Kevät on jo pitkällä, mutta tulppaaniaika tekee vielä tuloaan. Muutaman viikon päästä Hollanti on tulppaaneja tulvillaan! Vierailimme matkan aikana Eindhovenissa, joka oli myös pääkohteemme ja majapaikkamme. Eindhovenista käsin matkustimme junalla Amsterdamiin ja Maastrichtiin, joissa tutustuimme paikallisiin kohteisiin ja vietimme aikaa yhdessä. Vanhat kaupungit ovat täynnä historian havinaa ja elämyksiä. Tässä muutamia kuvia matkastamme.


Amsterdam

Iloinen Amsterdam on ensikertalaiselle samanaikaisesti kulttuurishokki sekä kulttuurielämys. Ainakin minulle se oli! Kulttuurishokki sen vuoksi, että kannabiksen käyttö on siellä niin arkipäivästä. Se tulee todella silmille! Tätä ei voi kuin ihmetellä. Kadun varret vilisevät erilaisia coffeeshoppeja ja paikalliset menevät näihin työpäivän jälkeen rentoutumaan. Myös avoin prostituutio on aika puistattavaa. Meille laissa kielletyt asiat ovat Hollannissa sallittuja. Turisteja tämä lainsäädäntö onneksi jonkun verran rajoittaa. Nämä ovat kuitenkin ehdottomasti näkemisen arvoisia asioita, jotka avartavat kyllä paljon omaakin maailmankuvaa.

Dam-aukio

Kaunis historiallinen kaupunki tarjoaa paljon nähtävää. Ihastuttavat katukahvilat ja suklaapuodit tarjoavat monenlaisia herkkuja ja houkutuksia. Myös erilaiset juustomyymälät houkuttelevat tutustumaan ja maistelemaan. Ravintolat ovat tunnelmallisia ja ruoka on kyllä todella hyvää. Amsterdam on varmasti myös shoppailijan paratiisi. Kadut ovat vilkkaita ja ydinkeskustassa ihmisiä on paljon. Nähtävää olisi varmasti riittänyt useaksi päiväksi. Meidän reissumme Amsterdamissa oli kuitenkin niin lyhyt, joten keskityimme herkutteluun sekä nähtävyyksiin eri puolilla kaupunkia. Mikäli jatkossa vierailen Amsterdamissa, haluaisin käydä tutustumassa Anne Frankin taloon. Tähän ei nyt aika riittänyt. Muutoin yksi päivä tässä vilkkaassa kaupungissa oli minulle ihan sopiva aika.
 
Singelin kanava
 
Maastricht
 
Toisena matkapäivänä suuntasimme Maastrichtiin, joka on noin 121 000 asukkaan kaupunki Alankomaissa. Se sijaitsee maan eteläosassa, aivan Belgian ja Saksan rajan tuntumassa. Matkaa Eindhovenista Maastrichtistiin kertyi n. 90 kilometriä ja junamatka kesti tunnin verran. Kaupunki on täynnä vanhoja rakennuksia ja mahtavia kirkkoja! Meno on rauhallista ja hyvin lämminhenkistä, erilaista kuin Amsterdamissa.

 
Myös Maastrichtissa on paljon katukahviloita, suklaapuoteja ja tunnelmallisia ravintoloita. Coffeeshoppeja myös löytyy, mutta nämä eivät ole niin näkyvästi esille kuin Amsterdamissa. Vanhat historialliset rakennukset kiehtovat minua paljon. Tunnelma Maastrichtissa on kuin Da Vinci-koodi elokuvassa. Kirkot ja muut historialliset rakennukset ansaitsevat vielä jatkossa oman postauksensa.
 
Eindhoven
 
Kolmannen kokonaisen matkapäivän vietimme Eindhovenissa. Eindhoven on viidenneksi suurin kaupunki Alankomaissa. Se on tärkeä talouskeskus ja yleisilmeeltään kaupunki on melko moderni. Lämminhenkinen Einhoven kuitenkin ihastutti minua suuresti. Kaupunki tulikin minulle matkan aikana hyvin tutuksi ja läheiseksi. Toisiaan muistuttavat kadut ja talot aiheuttivat hieman hämmennystä ja  toisinaan myös eksymisvaaran, mutta pääsääntöisesti kaikesta selvittiin hyvin.
 
 
 Lauantaisin Eindhovenissa vietetään markkinoita ja tarjolla on vihanneksia, kasviksia, hedelmiä ja juustoja. Markkinoilta löytyy myös vaatteita, kenkiä ja monenlaista taloustavaraa. Markkinoilta löytyy edullisesti myös erilaisia terveystuotteita ja superfoodeja. Toin kotiin tuliaisiksi muun muassa ison pussin gojimarjoja, jotka ovat aika arvokkaita Suomessa. Näitä sai Hollannista todella edullisesti. Ruoka on Hollanissa huomattavasti Suomea halvempaa. Tavalliset kauppaostokset maksavat vain puolet Suomen hinnoista. Myös kaupoissa hyllyt notkuvat tuoreista vihanneksista ja kasviksista ja hinnat ovat hyvin huokeita. Kukkia rakastavana ihmisenä en voinut olla huokailematta kauniiden kukkasten perään. Kukkakojut olivat upeita. Niitä löytyi myös joka paikasta Hollantia.


Matka oli minulle mahtava elämys. Matkaseurue oli mitä parhain ja olen kiitollinen yhteisestä ajastamme! Hymy on edelleen herkässä ja monta muistoa ja kokemusta rikkaanpana matka taas jatkuu. Tällä kertaa matkustin ilman perhettäni, joten ikävä alkoi jo hiipiä.. Kotiin on aina hyvä palata. Ehkäpä uudet seikkailut taas odottaa.. :)


Terveiset Hollantiin! Ehkä vielä tapaamme.. :)

Mervi 


2 kommenttia :

seita kirjoitti...

Mielenkiintoinen kuvakertomus. On se vaan niin toista maata sekä kulttuuriltaan että kaupunkikuviltaan.

MERVI kirjoitti...

Kiitos seita. Näin se tosiaan on.. :)