sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Hyvää uutta vuotta!

Vuosi on taas vaihtunut ja tammikuu on pyörähtänyt käyntiin mukavassa pakkassäässä. Näin alkaneen vuoden kynnyksellä sitä tulee aina pohtineeksi kulunutta vuotta. Sitä, mikä meni hyvin ja minkä olisi voinut tehdä ehkä paremmin. Iloja, onnistumisia, epäonnistumisia, menetyksiä ja pettymyksiä. Niitä varmasti mahtuu ihan jokaisen vuoteen. Itse ajattelen niin, että kunpa osaisi ottaa opikseen. Ajattelisi enemmän ja puhuisi ehkä vähemmän. Unohtaisi kiireen ja älypuhelimen ja pysähtyisi tähän hetkeen. Katsoisi toista silmiin. Mutta me ihmiset ollaan.. itseni mukaan lukien :) Monet asiat ovat helpommin sanottu kuin tehty. Asioiden tiedostaminen on kuitenkin alku. En ole koskaan tehnyt mitään ehdottomia uuden vuoden lupauksia. Joulukuun herkuttelujen jälkeen ajatukset ovat tavallisesti elämäntapojen kohentamisessa ja sokerin vähentämisessä. On totta, että vähemmän on enemmän. Se pätee monessa asiassa. Mutta voisiko asioita kohtuullistaa sen sijaan että kieltäisi itseltään kaiken?
Minun kulunut vuoteni on ollut mielenkiintoinen. Vuoteen on sisältynyt matkustelua ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Tärkeimmät tapahtumat liittyvät kuitenkin hetkiin perheen ja läheisten ihmisten kanssa. Ne ovat erityisiä ja ainutlaatuisia, jotka säilyvät sydämessä aina. On sanonta, että elämällä on aina taipumus mennä eteenpäin, vaikka kuinka vastustaisimme. Monesti huomaamme, että olemme hyvin erilaisessa tilanteessa, kuin vaikkapa vuosi sitten. On hyvä osata heittäytyä elämän vietäväksi ja antaa mennä. Tärkeä oivallus on myös se, että itsestään oppii parhaiten toisten ihmisten kautta. Toivon, että tulevat vuodet olisivat suopeita. Että olisi terveyttä ja sydämen viisautta. Armollisuutta, niin itseään kuin toisiakin kohtaan. Rohkeutta ja kärsivällisyyttä. Kykyä antaa ystävyyden ja avun siemen sinne, missä sitä kulloinkin kaivataan. Olla läsnä.
Lupaan, että puhuttelevat ajatukset jatkuvat myös tänä vuonna. :) Tällä ajatuksella toivotan kaikille lukijoille hyvää alkanutta vuotta!

Pane hellyys sanoihisi
kun puhut,
silloin ne putoavat kuin siemenet
lämpöiseen maahan.
Älä lähesty
kovilla sanoilla
ettet pirstoaisi.
Vain kivet kestävät vasaroimista.

 -Anni Korpela

Mervi


Ei kommentteja :