tiistai 21. marraskuuta 2017

Missä muruseni on?

Edellisestä kirjoituksesta on taas hetki aikaa. Sitä lukiessa sydämessä viivähti kaipaus. Kolme kuukautta sitten meillä elettiin aikaa, jolloin alettiin saavuttaa niitä ensimmäisiä virstanpylväitä vauvan kehityksessä. Sitä kehitystä onkin sitten riittänyt.. Kuuden kuukauden rajapyykki saavutettiin kuun alussa. Ensimmäiset puoli vuotta on mennyt uskomattoman nopeasti. Se on ollut intensiivistä ja vauvantahtista, mutta samalla myös hyvin herkkää aikaa. Tämä tiivistää hyvin ajatukseni vauvavuodesta.  Vaikka välillä arki onkin raskasta, niin loppujen lopuksi tämä ainutlaatuinen aika on kovin lyhyt. Välillä minusta tuntuu siltä, että kunpa ajan voisi hetkeksi pysäyttää. Esikoisen osalta olen saanut jo konkreettisesti kokea miltä tuntuu, kun lapsi lentää pesästä. Yhtään hetkeä ei haluaisi hukata, koska pian tämä aika on kaunis muisto vaan.

Äitiys tuntuu nyt erilaiselta kun vertaan aikaa parikymmentä vuotta taaksepäin. Eletty elämä on tuonut monenlaista viisautta. Toisaalta, repussa painaa myös monenlaiset huolet, joita nuorena äitinä ei osannut edes aavistaa. Tieto lisää tuskaa - niinhän sitä sanotaan. 

On ollut ihanaa heittäytyä vauva-arkeen ja unohtaa hetkeksi työkiireet. En muista hetkeen aikaa, jolloin olen pystynyt ulkoilemaan syksyisessä säässä nauttien valosta. Tavallisesti tähän vuodenaikaan ulkoilu on ajoittunut pimeään. Töiden jälkeen sitä monesti pohti, että jaksaako lenkille edes lähteä. Hullunkurista, mutta totta - tämä uusi pieni ihminen on opettanut minut hölläämään tahtia monen asian suhteen. Se tuntuu hyvältä. Rakas pieni muruseni.


Tyyni oli eilen yö
mut kohta kuitenkin
tuuli henkäisi ja tunteen sain.
Joku liikkui lähelläni.
Koski poskeain.
Tutun käden tunsin ihollain. 

Enkä enää epäillyt
vaan tiesin, että voin
Niin kuin pieni lapsi nukahtaa
Ilma jota hengitämme samaa ilmaa on
 Ja jalkojemme alla sama maa

Tuuli tuule sinne missä muruseni on
Leiki hetki hänen hiuksillaan
kerro rakkauteni, kerro kuinka ikävöin
Kerro, että ootan yhä vaan.

- Jenni Vartiainen

Syksyisin ajatuksin

Mervi

Ei kommentteja :